loading...
" اَلو روانشناس "
فرهاد فرخي بازدید : 576 شنبه 22 مهر 1391 نظرات (0)

اضطراب به صورت متعادل به عنوان بخشي از زندگي هرانسان بشمار ميرود. در واقع مي توان گفت اگر اضطراب هرگز وجود نداشته باشد همه ما به خواب مي رويم . وجود اضطراب بصورت متعادل باعث مي شود از خطرات و موقعيت هايي كه براي ما زيانبار است دوري كنيم . بطور مثال اين اضطراب است كه باعث مي شود در جاده هابا احتياط برانيم و يا از بيماريها پيشگيري كنيم .اما اضطراب بصورت افراطي و بيش از حد كه مي توان از آن به عنوان اضطراب مرضي نام برد بسيار زيانباراست و باعث ناراحتي و رنج فراوان براي فرد مي شود.

 
تعريف اضطراب
تعاريف زيادي از اضطراب از سوي روانشناسان مختلف ارائه شده است اما اگر بخواهيم به يك جمع بندي كلي برسيم بايد گفت اضطراب احساس درد و رنج است كه با يك موضوع ناراحت كننده كنوني يا با انتظار خطري كه با يك موضوع نامعين وابسته است شكل مي گيرد. در واقع تفاوت اضطراب وترس اين است كه اضطراب مستلزم مفهوم ناايمني ياتهديدي است كه فرد منبع آن را به خوبي درك نمي كند در حاليكه احساس ترس به احساسي پوشش مي دهد كه در مقابل يك شيي كه خطرناك محسوب مي شود بوجود مي آيد.

علائم اضطراب
تغيير ضربان قبل افزايش فشار خون بحرانهاي تنفسي تنگ شدن عروق موجب خشك شدن دهان وپريدگي رنگ مي شود انقباضهاي مري بروز اختلال در مكانيزم بلع بروز خشم اختلال توجه بي نظمي حركات لرزش اختلالهاي خواب بي اشتهايي بازداري ارتباطي مختل شدن تمركز اختلالات حافظه از جمله علائم اضطراب است .

درمان اضطراب
براي درمان اضطراب روشهاي زيادي وجود دارد كه در اين مقاله به برخي از آنها اشاره مي شود :
فنون رفتاري :
1 ـ آرامش آموزي : در اين روش بيمار مي آموزد كه مجموعه ماهيچه هاي مشت يا شكم را سخت منقبض كند سپس آنها را رها سازد و تفاوت اين دو وضعيت را احساس كند. سپس همين كار را با ماهيچه هاي پا و مچ پا آغاز و سراسر بدن را مي پيمايد تا به ماهيچه هاي بدن و صورت مي رسد تا سرانجام بيمار ياد مي گيرد كه كشيدگي ياتنش ماهيچه هاي خود را تغير دهد.
2 ـ ورزش : در اين شيوه بيمار بطور منظم به ورزش مي پردازد .
روش شناخت درماني :
1 ـ روش تجربي : براي مثال ترس از كنفرانس دادن در كلاس را در عمل آزمون كنيد .
2 ـ برخورد با اضطراب : بجاي فرار از هراس خود را در معرض آنچه از آن اضطراب داريد قرار دهيد . بطور مثال در روش غرقه سازي اينگونه عمل مي كنيم كه در اين روش بگذاريد همه نشانه هاي ترس شما را فرا بگيرد آنقدر اين كار را انجام دهيد تا ترس دست از سرشما بردارد.
3 ـ برگه روزانه روحيه سنجي : افكار مسبب نگراني خود را يادداشت كنيد خطاهاي شناختي هر كدام را مشخص كنيد و بعد آنها را با افكار مثبت عوض كنيد به جاي پيش بيني شكست و مصيبت به خود تلقين كنيد كه اوضاع بر وفق مراد است .
فهرست خطاهاي شناختي : (خطاهاي اداراكي كه در زندگي مرتكب مي شويم و از كنار آن مي گذريم ).
الف ـ تفكر همه يا هيچ : با مسائل مطلق برخورد مي كنيد و همه چيز را سياه يا سفيد مي بينيد.
ب ـ تعميم مبالغه آميز : هر حادثه منفي را شكستي هميشگي مي پنداريد.
ج ـ فيلتر ذهني : به جنبه هاي منفي مي انديشيد و از كنار جنبه هاي مثبت بي تفاوت مي گذريد.
د ـ بي توجهي به امر مثبت : اصرار داريد موفقيتهايتان بي ارزش است .
ه ـ نتيجه گيري شتابزده : ذهن خواني ميكنيد يعني بي دليل واكنش ديگران را منفي مي پنداريد و يا پيشگويي مي كنيد يعني بي دليل پيش بيني بد مي كنيد.


فرهاد فرخي بازدید : 565 پنجشنبه 25 اسفند 1390 نظرات (0)

دانشمندان دریافته اند كه به طور كلی، زنان در هر رده سنی بیش از مردان مستعد نگرانی و اضطراب هستند و شدت نگرانی در آنها بسیار بیشتر است. همچنین زنان میتوانند در موقعیتهای مختلف بیش از مردان خطر را حس كرده و هوشیارتر و البته دلواپس تر میشوند.
زنان میتوانند در موقعیتهای مختلف بیش از مردان خطر را حس كرده و هوشیارتر و البته دلواپس تر میشوند.


دلیل این حالت چیست؟
بنابر دو تحقیق جدید، عقیده راسخ به امكان پیش بینی آینده از روی وقایع و تجربیات گذشته، در زنان بیش از مردان دیده میشود.

این تحقیق كه بر روی افراد 3 تا 60 ساله از هر دو جنسیت انجام گرفته است، به اندازه گیری دامنه تفكرات نگران كننده ای كه در اثر اعتقاد به تاثیر وقایع ناگوار گذشته در آینده به وجود می آید پرداختند. این توانایی در ساده ترین شكل خود، برای درك و تفاهم اجتماعی بسیار حیاتی است زیرا وجود آن برای اتخاذ تصمیمهای مختلف و ارزیابی مخاطرات آنها، اهمیت فراوانی دارد.

برای تحقیق اول، داوطلبان شش داستان درباره شخصیتهایی كه توسط شخص یا حیوانی صدمه دیده بودند، شنیدند. چندین روز بعد، در داستان بعدی، شخصیت هر داستان هنگام مواجهه با همان شخص خطاكاری كه قبلا او را آزار داده بود، احساس نگرانی كرده یا تغییر رفتار میداد. (برای مثال، اگر پسربچه ای اسباب بازی پسر بچه دیگری را دزدیده بود، این كودك هنگام مواجهه با او نگران اسباب بازی تازه خود شده و آنرا پنهان میكرد.

فرهاد فرخي بازدید : 523 جمعه 28 بهمن 1390 نظرات (2)
 

آیا تا كنون راجع به این پرسش فكر كرده اید كه چه تفاوتی بین نگرانی طبیعی واضطراب وجود دارد؟

اضطراب یك عكس العمل طبیعی در مقابل تنش های زندگی است و به شما كمك می كند كه در مقابل شرایط وخیم قرار بگیرید و همچنین تمركز خود را روی كار معطوف كنید و در عین حال بتوانید كنترل امور را دردست گرفته و در كل شما را تحریك و تهییج می كند. تقریبا تمام افراد اضطراب را در زندگی خود تجربه می كنند. عموما اضطراب بعد از حل مسئله ا زبین می رود. اما زمانی كه این احساس به صورت مفرط و ترس غیر منطقی د رهر لحظه از زندگی حتی لحظه سوار شدن بر آسانسور و یا ترك منزل پیش آید می تواند تبدیل به یك مشكل قابل توجه شود. افرادی كه دارای اختلال تشویش و اضطراب هستند ، ترس و اضطرابی را تجربه میكنند كه متناسب با وضعیت و شرایطشان نیست. كنترل كردن این احساس اصولا سخت است و بسیار شدید می باشد و حتی بیشتر از یك اضطراب طبیعی و عادی طول می كشد. برای مثال داشتن اضطراب قبل از صحبت كردن در یك مكان عمومی عادی است اما افرادی كه دارای اختلال اضطراب هستند به طور دائم حتی موقع صحبت كردن در جمع دوستان این تشویش و نگرانی بی امان را تجربه می كنند. هر دو نگرانی طبیعی و اضطراب با علائمی همراه هستند كه در ادامه بیان می شود. اما افرادی كه دچار اختلال اضطراب هستند این علائم را به صورت شدیدتر و بی دلیل موجه تجربه میكنند.علائمی نظیر: بیقراری، خستگی، تحریك پذیری و ناپایداری، تنش ماهیچه ای، سردرد، مشكلات خواب(بی خوابی یا پر خوابی)، دست پاچگی كه با علائمی نظیر تعریق و كندی تنفس همراه است.
اگر متوجه شدید كه كنترل استرس و نگرانی برای شما سخت است وفعالیت های روزمره زندگی تان را تحت تاثیر قرار می دهد بهتر است با یك روانشناس مشورت كنید.

فرهاد فرخي بازدید : 613 پنجشنبه 20 بهمن 1390 نظرات (0)

اضطراب و تشویش ممكن است برای هریك از افراد در هر زمان و مكانی رخ دهد اما خیلی از كاهش دهنده های استرس و اضطراب وجود دارند كه تنظیمات سیستم عصبی ما را انجام می دهند در آن صورت و می توانیم نگاهی كنیم به اینكه چگونه اضطراب در ما ایجاد شد و اینكه چطوری می توانیم از روشهای درمانی برای آرام كردن سیستم عصبی خود و كاهش اضطراب استفاده كنیم .

هر كسی اضطراب را در طول زندگی خود تجربه كرده است . شاید وقتی كه در اتاق انتظار دكتر نشسته اید و فكر می كنید كه پزشكتان با یك سوزن خیلی بزرگ در اتاق تزریقات منتظر شماست و یا زمانی كه تمام روز را صرف آشپزی كرده اید اما وقتی به صورت مادرتان نگاه می كنید می پندارید كه تمام تلاشت بیهوده تلف شده است یا ازشغلتان متنفر باشید .
این تجربیات مختلف می تواند در افراد ایجاد اضطراب كند وعلائم و نشانه های متفاوتی را نشان دهد مثل طپش قلب ، داشتنن احساس نا خوشایند ، نداشتن تمركز ، تنشهای عضلانی ، خشكی دهان ، عرق كردن ، احساس دردهای عصبی در حفره شكمی ، نفس نفس زدن .
اضطراب می تواند هم كوتاه مدت باشد و یا طولانی مدت كه بستگی به منبع ایجاد كننده اضطراب دارد . البته بیشتر اضطرابها طولانی مدت هست و علائم زیادی را در شما ایجاد می كند .
اگر اضطراب شما در نتیجه واكنش به یك دوره طولانی تجربه خواهید كرد . كه در این حالت بعضی ازعلائم از قبیل اسهال ، یبوست و كج خلقی در افراد بشدت ایجاد می شود . ممكن است اضطراب شما ناشی از شغل باشد ، منبعی كه هرگز شما را رها نمی كند ، می ترسید كه صبح بیدار شوید چون مجبور خواهید بود كه به سر كار بروید ، می ترسید كه شب به رختخواب روید چون وقتی بیدار می شوید مجبورید به سركار روید . از پایان هفته می ترسید زیرا وقتی تعطیلات پایان هفته به اتمام می رسد بازهم مجبورید سركار روید زمانی كه اضطراب همیشه همراه شما باشد ممكن است علائمی چون درد قفسه سینه ، پر اشتهایی یا كم اشتهایی ، بی خوابی در انسان ایجاد شود. تمام 3 موقعیت توصیف شده انواعی از اضطرابهای هر روزه ما هستند ، اما بهر حال برای هر یك از ما ممكن است عوارضی چون جسمی ، روحی و عاطفی ایجاد كند .

ادامه در ادامه مطلب

فرهاد فرخي بازدید : 621 چهارشنبه 06 مهر 1390 نظرات (0)

   این پدیده چیزی بیشتر از بی علاقگی نسبت به ریاضی است.اضطراب ریاضی اولین بار با اصطلاح اضطراب عدد مطرح شد. دانش آموزان دچار اضطراب از ریاضی، در  مواجهه با تكالیف ریاضی دچار تنش و استرس می شوند. هجوم افكار منفی و نگرانی محدوده حافظه فعال فرد را به خود مشغول نموده و مانع تفكر شفاف و انجام فرایندهای لازم برای عملیات ریاضی می شود. در نتیجه دانش آموز نمی تواند آنچه را كه می داند به خاطر بیاورد.پس او در ریاضیات نمی تواند توانایی خود را نشان دهد

علل مهم  در ایجاد اضطراب  از ریاضی: 

درباره ما
الو روانشناس با هدف ترويج بحث هاي روانشناسي و مشاوره فعاليت خود را از سال 89 اغاز نموده و تا كنون جزو برترين سايت هاي مشاوره و روانشناسي فارسي زبان ميباشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی