loading...
" اَلو روانشناس "
فرهاد فرخي بازدید : 508 شنبه 29 بهمن 1390 نظرات (0)

شاید برای برخی از ما بدیهی به‌نظر برسد،كه هر بیمار مبتلا به افسردگی، اسكیزوفرنی یا بیماری‌های دیگر روانپزشكی، حتما كودكی پرتنش و مشكل‌داری داشته و تا در خاطرات كودكی او به مشكلی برنخوریم، بیماری او برای‌مان توجیهی نداشته باشد.

با این حال، این موضوع آنقدرها كه به‌نظر ما بدیهی می‌رسد، در دنیای علم پزشكی ثابت‌شده و بدیهی انگاشته نمی‌شود و تاكنون تحقیقات زیادی در مورد نقش محیط و عوامل خارجی در ابتلای فرد به انواع بیماری‌های روانی، انجام شده است.

تحقیقات گوناگون نشان می‌دهد كه برخی بیماری‌ها، از برخی عوامل محیطی بیشتر تاثیر می‌پذیرند و برخی كمتر. البته در همه این تحقیقات، عوامل محیطی، تنها یك عامل مؤثر در ابتلای فرد شناخته می‌شوند و به نقش آنها، در كنار عوامل ژنتیك و خانوادگی نیز توجه می‌شود.

در تازه‌ترین این مطالعات، تاثیر استرس‌ها و تنش‌های روانی دوران كودكی، بر بروز بیماری روان‌پزشكی در بزرگسالی، بررسی شده است و مشخص شده است كه این تاثیر، واقعی و حساس است.

به گزارش رویترز، این مطالعه كه در دانشگاه كنساتنس آلمان انجام شده و نتایج آن در شماره جولای نشریه روان‌پزشكی بریتانیا چاپ شده، از تاثیر استرس‌های دوران كودكی، بر ابتلای فرد به چند بیماری، شامل افسردگی شدید، اسكیزوفرنی، اعتیاد به مواد‌مخدر و اختلال شخصیتی خبر می‌دهد.

ادامه در ادامه مطلب

فرهاد فرخي بازدید : 477 جمعه 14 بهمن 1390 نظرات (0)

بسیاری فكر‌می‌كنند علیرغم هر نوع رفتاری‌كه دارند، نتایج رفتارها هم باید به دلخواه آنها باشد.
و خلاصه مثل همیشه، قاعده بازی فراموش می‌شود.
واقعیت این است كه احساس‌ "خوب نبودن" بی‌دلیل سراغ ما نمی‌آید و خاستگاه آن و احتمالا تداوم‌اش قابل شناسایی است.

روند درمان‌های رفتاری - شناختی نشان می‌دهد افرادی كه دچار اختلالات روانی مثل افسردگی یا مشكلات شخصیتی هستند به نوعی خودبینی و تصور نادرست از خود گرایش دارند. این تصورات ممكن است برآمده از تجربیات گذشته باشد كه با موقعیت واقعی فرد نیز مطابقت ندارد. [تاثیر سلامت عاطفی بر احساس، افكار و رفتار ما]

اما در مجموع می‌توان گفت منشا این تصورات نادرست كه احساس "خوب نبودن" را در انسان برمی‌انگیزد؛ شامل این موارد است:

- افكار دو بخشی و قطبی‌شده (صرفا مثبت یا منفی‌دیدن مسایل)

- عمومیت دادن در سطح وسیع به موردهایی كه تعمیم آنها بسیار نادرست است

- بی‌اطلاعی و عدم آگاهی از كیفیت‌های واقعی و ظاهری مسایل

- تكریم و تجلیل بسیار و بزرگ سازی موارد و همچنین جنبه شخصی‌دادن به آنها.

فرهاد فرخي بازدید : 551 شنبه 30 مهر 1390 نظرات (0)

چرا و چه وقت گریه می‌کنیم؟

 

وقتی که احساسی همچون غم یا شادی مفرط داریم، اشکهایمان ناخودآگاه جاری می‌شود، اما این اشکها چرا و به چه هدفی جاری می‌شوند؟

فرهاد فرخي بازدید : 543 یکشنبه 10 مهر 1390 نظرات (0)

  

۱- بیماریهای خلقی :

خلق همان حالت هیجانی پایدار یک فرد است که گاهی به طور طبیعی در طیفی از شادی وغم در نوسان است . بیماریهای خلقی با احساسهای نابهنجار افسردگی و یأس مشخص میشوند که فرد به صورت مداوم دارای حالتهای مذکور می شود و انواع آن عبارتند از :

ادامه مطلب>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

فرهاد فرخي بازدید : 533 شنبه 09 مهر 1390 نظرات (0)
 

فشار روانی چیست؟

پاسخ بدن به محركهای بیرونی ودرونی فشار روانی نامیده می‌شود. رهاسازی بیرونی فشارروانی شامل تغییر شغل، نقل مكان به یك شهر جدید، ازدواج، مرگ شخص محبوب و وجود یك بیماری در خانواده می‌باشد. حوادث  شادی آور به همان اندازه غمبار می‌تواند فشارزا باشند.) محركهای درونی شامل ناراحتی جسمانی و یا روانی است. ویژگی شخصیتی، از قبیل نیاز به نقص‌گرایی یا بدست آوردن رضایت دیگران، نیز می‌توانند فشار آفرین باشند.

                                             

                                           

درباره ما
الو روانشناس با هدف ترويج بحث هاي روانشناسي و مشاوره فعاليت خود را از سال 89 اغاز نموده و تا كنون جزو برترين سايت هاي مشاوره و روانشناسي فارسي زبان ميباشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی