شاید برای برخی از ما بدیهی بهنظر برسد،كه هر بیمار مبتلا به افسردگی، اسكیزوفرنی یا بیماریهای دیگر روانپزشكی، حتما كودكی پرتنش و مشكلداری داشته و تا در خاطرات كودكی او به مشكلی برنخوریم، بیماری او برایمان توجیهی نداشته باشد.
با این حال، این موضوع آنقدرها كه بهنظر ما بدیهی میرسد، در دنیای علم پزشكی ثابتشده و بدیهی انگاشته نمیشود و تاكنون تحقیقات زیادی در مورد نقش محیط و عوامل خارجی در ابتلای فرد به انواع بیماریهای روانی، انجام شده است.
تحقیقات گوناگون نشان میدهد كه برخی بیماریها، از برخی عوامل محیطی بیشتر تاثیر میپذیرند و برخی كمتر. البته در همه این تحقیقات، عوامل محیطی، تنها یك عامل مؤثر در ابتلای فرد شناخته میشوند و به نقش آنها، در كنار عوامل ژنتیك و خانوادگی نیز توجه میشود.
در تازهترین این مطالعات، تاثیر استرسها و تنشهای روانی دوران كودكی، بر بروز بیماری روانپزشكی در بزرگسالی، بررسی شده است و مشخص شده است كه این تاثیر، واقعی و حساس است.
به گزارش رویترز، این مطالعه كه در دانشگاه كنساتنس آلمان انجام شده و نتایج آن در شماره جولای نشریه روانپزشكی بریتانیا چاپ شده، از تاثیر استرسهای دوران كودكی، بر ابتلای فرد به چند بیماری، شامل افسردگی شدید، اسكیزوفرنی، اعتیاد به موادمخدر و اختلال شخصیتی خبر میدهد.
ادامه در ادامه مطلب