loading...
" اَلو روانشناس "
فرهاد فرخي بازدید : 277 دوشنبه 07 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
گوتمن و ساير محققان به كار خود به ديد يك بهداشت عمومي مي نگرند. حد متوسط زوج هايي كه در جستجوي كمكي هستند6 سال درگير مشكل بوده اند كه اين زمان خود به اندازه كافي طولاني است و موجب ايجاد لطمه هاي جديدتري به روابط زناشويي شان مي شود. گوتمن مي گويد كه اين تأخير، تأخير در حل مشكل، به همان اندازه خطرناك است كه به تعويق انداختن قسمت ماموگرافي براي بيماران مبتلا به سرطان سينه. بالاترين آمار طلاق در دنياي صنعتي امروز مربوط به ايالات متحده است.






مطالعات نشان داده است كه ارتباطي مستقيم بين ازدواج و رفاه و خوشگذراني وجود دارد. انسان هايي كه ازدواجي موفق دارند سالم ترند و حتي سيستم ايمني بدن آنها از آن دسته افرادي كه يا ازدواج ناموفق داشته اند و يا از يكديگر جدا شده اند بهتر كار مي كند. البته لازم به ذكر است كه فرزندان هم در اين ميان رنج مي برند. اگر والدينشان از هم جدا شوند، احتمال اينكه آنها دچار مشكلات روحي- رواني يا افت شديد تحصيلي شوند بسيار زياد است. اما لزوماً رفتن به مراكز مشاوره ازدواج كمكي نمي كند.
فرهاد فرخي بازدید : 271 پنجشنبه 03 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
دانشمندان کشف کردند گوش چپ که اطلاعات خود را به نيمکره راست مغز ارسال مي کند گوش "عشق" است و بنابراين عبارات احساسي را براي درک بهتر بايد در اين گوش نجوا کرد.


بخش چپ مغز منطق، توجه به جزئيات، زبان، علم و استراتژيها را نشان مي دهد و طرف راست تصورات، اشراق و سير و سلوک، ديد همزمان، تخيلات و احساسات را حاکميت مي کند.


هر يک از اين بخشهاي مغز قسمت مخالف بدن را کنترل مي کنند.بنابراين منطقي است که تصور شود يک جمله احساسي اگر مستقيما از طرف چپ بدن ارسال شود سريعتر به مراکز احساسي مي رسند.




به طور طبيعي چشم راست با زکاوت بيشتري مي تواند رنگها را درک کند اين درحالي است که بهتر است مادران گونه چپ کودک را ببوسند و يا با دست چپ کودک را در آغوش بگيرند.


در حقيقت دانشمندان دانشگاه انگليس در تحقيقات خود نشان دادند که 85 درصد از زنان چپ دست يا راست دست کودک خود را با دست چپ در آغوش مي گيرند. به اين ترتيب واکنشهاي فيزيکي و احساسي کودک مستقيما به طرف راست مغز مادر مي رسند.
فرهاد فرخي بازدید : 243 سه شنبه 01 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
واژه‌ای که هیچ مرد یا زن متاهلی نه انتظار شنیدنش را دارد و نه دوست دارد به گوشش بخورد. بااینکه ۹۰ درصد از افرادیکه در یک تحقیق شرکت کرده بودند اعتقاد داشتند که «خیانت» کار درستی نیست اما هر روز آمار خیانت در همه جای دنیا در حال افزایش است.

در زیر به پنج حقیقتی که همه افراد متاهل باید درمورد خیانت بدانند اشاره می‌کنیم:
۱. آمار نشان می‌دهد که در آمریکا ۴۰-۲۵ درصد از زنان و ۶۰-۵۰ درصد از مردان طی دوران ازدواج خود مرتکب خیانت می‌شوند. خیانت به دلایل مختلف اتفاق می‌افتد که اینها مهم‌ترین دلایلی هستند که می‌شنویم:

• نیازهای احساسی و جنسی من در زندگی زناشویی‌ام برآورده نمی‌شود.
• از ازدواجم خسته شدم، احساس می‌کنم که زنم/شوهرم من را دوست ندارد.
• سعی کردم با او صحبت کنم اما هیچ تغییری در رابطه‌مان ایجاد نشد.
• احساس ناامیدی می‌کردم و از تلاش کردن خسته شده بودم.
• کار او برایش مهم‌تر از من بود.
• بچه‌ها برای او مهم‌تر از من بودند.
• او به حرف‌هایم گوش نمی‌کرد؛ مهربان نبود.
• او تمایلی به رابطه‌جنسی نداشت. به زور با من رابطه‌جنسی برقرار می‌کرد؛ نمی‌توانسم او را شاد کنم؛ هیچ کدام از کارهایم در نظر او خوب نبود.
فرهاد فرخي بازدید : 267 جمعه 16 آبان 1393 نظرات (0)
روزی که رفته بود خواستگاری به همسر آینده‌اش گفته بود « من در این کار نقطه هدفی دارم که باید به آن برسم. می‌خواهم شما هم سعی کنید که در کار همراهم باشید.» و همسرش هم همراهی‌اش کرد تا جایی که بعد از ۱۳سال به هدف بزرگش رسید؛ آرزوها پله‌پله او را بالا آورد و از یک خبرنگار محلی ساده به یک کارآفرین و مدیر جوان تبدیل کرد.

پيمان رضايي حالا در 33سالگي، وقتي به پشت سرش نگاه مي‌اندازد، به اندازه همه آن سختي‌هاي روزهاي نوجواني و جواني لبخند پررنگي روي لب دارد؛‌چرا كه او حالا مديرعامل يكي از بزرگ‌ترين مجتمع‌هاي تبليغاتي شمال‌غرب كشور، دبير كميسيون فني چاپ استان آذربايجان غربي و مديرعامل مؤسسه خيريه حمايت از بيماران صرع و ناتواني‌هاي ذهني و حركتي شهرستان اروميه است و در عين حال در فعاليت‌ها و جريان‌هاي فرهنگي و اجتماعي حضور و تأثيري فعال دارد.

حقوق: ماهي 20 هزار تومان

داستان از 17سال پيش شروع مي‌شود. از سال 76 كه ديپلم ادبيات و علوم‌انساني را مي‌گيرد و قيد ادامه تحصيل را مي‌زند؛ قيد ادامه درس و مشق بين بچه‌هايي كه مثل او فكر نمي‌كنند. زندگي‌اش از همان روزها به 2قسمت تقسيم مي‌شود؛ به قبل و بعد از 18سالگي. پيمان عاشق نوشتن و فلسفه و انشا بوده. سال آخر دبيرستان، دبير تاريخ مدرسه او پي مي‌برد اين پسر عشق نوشتن دارد و به او يك پيشنهاد بزرگ مي‌دهد؛ «آقاي شمس مجوز يك هفته‌نامه محلي را داشت. ايشان نسل‌اندر‌نسل چاپخانه‌دار هستند. او مي‌دانست كه من به نوشتن علاقه دارم.
فرهاد فرخي بازدید : 260 جمعه 26 اردیبهشت 1393 نظرات (0)
خیلی‌ها فکر می‌کنند سالمندان در دوره بازنشستگی و کهولت فقط از نظر مالی مشکل خواهند داشت و برای همین فقط به فکر تامین نیازهای مالی‌ آنها هستند. در حالی که همه نیازها در این موضوع خلاصه نمی‌شود و براساس نظر متخصصان، کسانی که به دوره سالمندی می‌رسند از نظر عاطفی، اجتماعی، امنیتی، تفریحی و معیشتی نیز به مسائل متفاوتی نیاز دارند.

یکی از نیازهای مهم در دوره سالمندی، نیازهای عاطفی این افراد است که متاسفانه خیلی وقت‌ها هم به دست فراموشی سپرده می‌شود. در صورتی که بنا بر نظر متخصصان و کارشناسان این حوزه، هر چه سن و سال فردی بیشتر می‌شود، نیازهای عاطفی‌ا‌ش هم بیشتر از گذشته به چشم می‌آید. به همین دلیل می‌گویند سالمندان به توجه، محبت و احترام دیگران و بخصوص کوچک‌ترها نیاز دارند.

از نظر معیشتی نیز انتظار می‌رود فرد سالمند وضع مناسبی داشته باشد و شرایط مربوط به خوراک، پوشاک، مسکن و بهداشت و درمان او به بهترین شکل تامین شود. همچنین خوب است سالمندان بتوانند در فعالیت‌های گروهی شرکت کنند تا از این راه، هم ساعات و دقایقی را مشغول تفریح شوند و سرگرم باشند و هم از نظر اجتماعی، منزوی و گوشه‌گیر نشوند. البته متخصصان می‌گویند بازتوانی سالمندان هم یکی از مهم‌ترین وظایفی است که به عهده اعضای خانواده او خواهد بود و به همین دلیل کسانی که از فرد سالمند نگهداری می‌کنند باید به این موضوع نیز توجه داشته باشند. بر همین اساس توصیه می‌شود خانواده‌ها با فعالیت‌های جسمی و تشویق سالمندان به انجام کارهای ذهنی مانند حل کردن جدول یا شعر حفظ کردن به آنها کمک کنند تا نیروی ذهنی و جسمی‌شان را در حد مطلوبی حفظ و از آن به شیوه صحیحی استفاده کنند. علاوه بر این، نباید فراموش کنیم توانمندسازی سالمندان و پیشگیری از بروز بیماری‌ها و معلولیت‌های دوره سالمندی، با کاهش هزینه‌های درمانی، خدماتی و بهداشتی خانواده می‌تواند به نفع اعضای خانواده سالمند نیز باشد.

در کنار تمام این موارد، باید یادمان باشد حضور سالمندان در خانه و میان اعضای خانواده فرصتی بسیار ارزشمند برای جوان‌ترها و موقعیتی برای افزایش اعتماد به نفس سالمندان است. در حقیقت زمانی که پدربزرگ یا مادربزرگی همراه با بچه‌ها و نوه‌ها زندگی‌ می‌کنند، همفکری کردن با آنها یا استفاده از تجاربشان می‌تواند در حل مشکلات خانوادگی کمک کند و شرایط بهتری را در محیط خانواده فراهم می‌کند. همین مشورت و نظر خواستن از آنها، روحیه و اعتماد به نفس‌شان را بهبود می‌بخشد و از نظر روحی، شرایط بهتری برای سالمندان ایجاد می‌کند.

تعداد صفحات : 4

درباره ما
الو روانشناس با هدف ترويج بحث هاي روانشناسي و مشاوره فعاليت خود را از سال 89 اغاز نموده و تا كنون جزو برترين سايت هاي مشاوره و روانشناسي فارسي زبان ميباشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی