loading...
" اَلو روانشناس "
فرهاد فرخي بازدید : 260 جمعه 26 اردیبهشت 1393 نظرات (0)
خیلی‌ها فکر می‌کنند سالمندان در دوره بازنشستگی و کهولت فقط از نظر مالی مشکل خواهند داشت و برای همین فقط به فکر تامین نیازهای مالی‌ آنها هستند. در حالی که همه نیازها در این موضوع خلاصه نمی‌شود و براساس نظر متخصصان، کسانی که به دوره سالمندی می‌رسند از نظر عاطفی، اجتماعی، امنیتی، تفریحی و معیشتی نیز به مسائل متفاوتی نیاز دارند.

یکی از نیازهای مهم در دوره سالمندی، نیازهای عاطفی این افراد است که متاسفانه خیلی وقت‌ها هم به دست فراموشی سپرده می‌شود. در صورتی که بنا بر نظر متخصصان و کارشناسان این حوزه، هر چه سن و سال فردی بیشتر می‌شود، نیازهای عاطفی‌ا‌ش هم بیشتر از گذشته به چشم می‌آید. به همین دلیل می‌گویند سالمندان به توجه، محبت و احترام دیگران و بخصوص کوچک‌ترها نیاز دارند.

از نظر معیشتی نیز انتظار می‌رود فرد سالمند وضع مناسبی داشته باشد و شرایط مربوط به خوراک، پوشاک، مسکن و بهداشت و درمان او به بهترین شکل تامین شود. همچنین خوب است سالمندان بتوانند در فعالیت‌های گروهی شرکت کنند تا از این راه، هم ساعات و دقایقی را مشغول تفریح شوند و سرگرم باشند و هم از نظر اجتماعی، منزوی و گوشه‌گیر نشوند. البته متخصصان می‌گویند بازتوانی سالمندان هم یکی از مهم‌ترین وظایفی است که به عهده اعضای خانواده او خواهد بود و به همین دلیل کسانی که از فرد سالمند نگهداری می‌کنند باید به این موضوع نیز توجه داشته باشند. بر همین اساس توصیه می‌شود خانواده‌ها با فعالیت‌های جسمی و تشویق سالمندان به انجام کارهای ذهنی مانند حل کردن جدول یا شعر حفظ کردن به آنها کمک کنند تا نیروی ذهنی و جسمی‌شان را در حد مطلوبی حفظ و از آن به شیوه صحیحی استفاده کنند. علاوه بر این، نباید فراموش کنیم توانمندسازی سالمندان و پیشگیری از بروز بیماری‌ها و معلولیت‌های دوره سالمندی، با کاهش هزینه‌های درمانی، خدماتی و بهداشتی خانواده می‌تواند به نفع اعضای خانواده سالمند نیز باشد.

در کنار تمام این موارد، باید یادمان باشد حضور سالمندان در خانه و میان اعضای خانواده فرصتی بسیار ارزشمند برای جوان‌ترها و موقعیتی برای افزایش اعتماد به نفس سالمندان است. در حقیقت زمانی که پدربزرگ یا مادربزرگی همراه با بچه‌ها و نوه‌ها زندگی‌ می‌کنند، همفکری کردن با آنها یا استفاده از تجاربشان می‌تواند در حل مشکلات خانوادگی کمک کند و شرایط بهتری را در محیط خانواده فراهم می‌کند. همین مشورت و نظر خواستن از آنها، روحیه و اعتماد به نفس‌شان را بهبود می‌بخشد و از نظر روحی، شرایط بهتری برای سالمندان ایجاد می‌کند.
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
الو روانشناس با هدف ترويج بحث هاي روانشناسي و مشاوره فعاليت خود را از سال 89 اغاز نموده و تا كنون جزو برترين سايت هاي مشاوره و روانشناسي فارسي زبان ميباشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی