loading...
" اَلو روانشناس "
فرهاد فرخي بازدید : 259 شنبه 12 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
یک روانشناس گفت: علل فیزیولوژیک و محیطی سبب بروز علائم افسردگی در زنان می‌شود. وجیهه ابراهیمی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه یزد، اظهار داشت: تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری و زایمان و یائسگی منجر به افسردگی در زنان می‌شود و حتی گاهی افسردگی‌های پس از زایمان هم ممکن است در بعضی از زنان ایجاد شود که در برخی از موارد تا یک یا دو ماه هم ادامه پیدا کرده و خود به خود از بین می‌رود ولی در بعضی از زنان ممکن است این علائم باقی بماند.







وی ادامه داد: در دوران قاعدگی هم در بعضی از زنان نشانه‌های افسردگی مانند خلق پایین،‌ گریه، کاهش یا افزایش اشتها،‌ اختلال خواب و غیره بوجود می‌آید که این نوع از افسردگی درمان خاصی ندارد و پس از دوران قاعدگی، خود به خود از بین می‌رود که ممکن است تعدادی از زنان این علائم را تجربه کرده باشند.
فرهاد فرخي بازدید : 309 یکشنبه 06 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
افسـردگـي بر روي کليه جنبه هاي زندگي تاثير مي گذارد. در اين مورد بايد اذعان داشت که روابط با جنس مخالف نيز از اين امر مستثني نيستند.



زمانيکه يـکي از طرفـين در يک رابطه دچار افسردگي شده باشد، رابطه آنقدر آسيب مي بيند که مي توان گفت بقاي آن با مشکل جدي مواجه خواهد شد.



البته مي توان اظهار داشـت کــه يک رابطه خوب مي تواند براي کساني که دچار افسردگي هستند، نقش مرهم را بازي کند؛ زمانيکه ميلي به انجام هيچ کاري نداريم، کمي عشق و محبت مي تواند ما را از دلتنگي بيرون آورد.





اگر شريکتان افسرده باشد



افراد افسرده تمايلي به انجام کارهاي روزمره ندارند، آنها احساس مي کنند که بدنشان به اندازه کافي انرژي ندارد، از پس هر کاري بر نمي آيند، همچنين توانايي برقراري ارتباط مناسب با خانواده، دوستان و حتي شريک زندگي خود را نيز از دست مي دهند.



ممکن است در يک چنين شرايطي طرف مقابل احساس بي محبتي و بي ميلي کند. اين سوء تفاهم نهايتاً به جدايي دو نفر از يکديگر ختم خواهد شد.



از سوي ديگر ممکن است طرف دوم احساس کند که خودش مسبب اصلي ايجاد افسردگي در شريکش بوده است. گاهي اوقات اوضاع آنقدر وخيم مي شود که دو نفر به هم مشکوک شده و تصور مي کنند که نفر ديگر براي خود معشوقه گرفته.
فرهاد فرخي بازدید : 261 چهارشنبه 27 اسفند 1393 نظرات (0)
غم یکی از حس‌های طبیعی انسانی است اما آنچه می‌تواند یک نفر را غمگین کند، شاید نتواند دیگری را تحت‌تاثیر قرار بدهد. مثلا تعطیلات! بله بعضی افراد از اینکه تعطیلات در راه است احساس خوبی ندارند و مضطرب و افسرده می‌شوند....

شما هم این حس را تجربه کرده‌اید؟ عصر جمعه‌ای بوده که شما را تا حد از خودبی‌خود شدن ببرد؟ سر درد بی‌دلیل و یکباره را در روزهای تعطیل تجربه کرده‌اید؟ روزهای عید برایتان حال و هوای خوبی دارند یا نه از حالا نگران عصرهای این روزهای تعطیل هستید؟ اگر این‌طور است، باید بدانید حال و احوالتان خیلی عجیب و غریب نیست چون مردمان بسیاری در سراسر دنیا احساس شما را دارند و امروزه این حالت را با نام «نشانگان افسردگی تعطیلات» می‌شناسند. اگر دچار این حالت هستید یا کسی را می‌شناسید که در پیچ و خم این حالت‌ها، حال شما را هم در روزهای تعطیل می‌گیرد، این مطلب را بخوانید تا درباره این نشانگان، دلایل ایجاد آن و راه‌های درمان آن بیشتر بدانید.

دلایل افسردگی تعطیلات

اصلی‌ترین دلایل این افسردگی که تا به حال شناخته شده‌اند عبارتند از:

استرس، خستگی، توقعات بی‌جا و غیرواقعی، پولکی بودن بیش از حد، دلهره‌های اقتصادی، تصورات و انتظارات غیرواقعی از خودمان و شرایط، قبول مسوولیت‌های بسیار زیاد و خارج از توان، دور بودن از خانواده و دوستان و...

نشانه‌های افسردگی تعطیلات چیست؟
فرهاد فرخي بازدید : 656 سه شنبه 06 آبان 1393 نظرات (0)
در یک روز زیبای پاییزی معمولا مردم، به فضای بازمی‌روند تا قبل از این که زمستان از راه برسد، وجود خود را از خورشید که هنوز گرمایش را دریغ نکرده است، گرم کنند.

قدم می‌زنند و شادی می‌کنند، اما در عین حال چیزی در اعماق قلبشان حس می‌شود که می‌تواند این خوشی را محو کند. احساس خوبشان گاه بسرعت از بین می‌رود و جایش را به افسردگی می‌دهد. اگر شما نیز چنین احساسی دارید باید گفت گرفتار افسردگی ناشی از فصل پاییز شده‌اید.

افرادی که دچار افسردگی پاییزی می‌شوند احساسات غریبی را تجربه می‌کنند، نسبت به همه چیز و اطرافیانشان بی‌علاقه می‌شوند، بی‌دلیل گریه می‌کنند و در برابر کوچک‌ترین موضوع ناراحت‌کننده واکنش‌های شدید بروز می‌دهند. بیشتر مواقع فرد مبتلا به دنبال یافتن دلیلی خوب برای این حالت خود است واز مواردی مانند کار زیاد، کارهای خانه، نگهداری از بچه‌ها و مشغله‌ها یاد کرده و تصور می‌کند شاید دلیل این حال روحی‌اش یکی از این موارد باشد. البته ممکن است این موضوعات انسان را خسته و دلزده کند، اما موضوع اینجاست که این حالت بد، روزهای بعد هم تکرار می‌شود و فرد از این‌ که بی‌دلیل غمگین است، متعجب می‌شود. تعداد بسیاری از مردم متوجه شده‌اند با شروع پاییز این حالات در آنها نیز به وجود می‌آید و باید گفت در دنیای امروز پدیده‌ای کاملا طبیعی است و به افسردگی فصلی مشهور است.
فرهاد فرخي بازدید : 239 دوشنبه 05 آبان 1393 نظرات (0)
معمولا هرکس در هر دوره از زندگی‌اش به دلایلی ممکن است دچار افسردگی کوتاه یا طولانی‌مدت شود. رهایی از افسردگی گاه طاقت فرسا و به مشاوران متخصص در این امور نیاز است، اما زمانی که دچار افسردگی شده‌ایم باید مراقب باشیم با افکار غلط به وضع بد خود دامن نزنیم.

در واقع وقتی نسبت به شرایط به وجود آمده در زندگی‌مان احساس بدی داریم و افسرده هستیم، مدام آرزو می‌کنیم کاش هر چه سریع‌تر از این وضع خلاص شویم و روحیه‌مان خوب شود. این موضوع بسیار طبیعی و از ویژگی‌های انسان است، چرا که او دوست دارد هیچ موضوعی روزگارش را تیره و تار نکند، اما متاسفانه این تفکر و این‌گونه تلاش‌مان برای رهایی از اندوه، ممکن است نتیجه‌ای کاملا عکس بدهد و ما را به وادی افسردگی عمیق‌تری بکشاند. مقاومت در برابر این شرایط موجب می‌شود بیش از هر لحظه دیگر روی مشکل خود متمرکز شویم و احساس مان بدتر شود، زیرا فکر کردن به وضع موجود لحظه‌ای رهایمان نمی‌کند و ما را آسوده نمی‌گذارد. حقیقت این است که هرگز نمی‌توان روی همه چیز تسلط داشت و آن را کنترل کرد. بویژه اگر موضوعی بشدت آزارمان داده باشد، وقتی سعی کنیم به زور خود را از افسردگی برهانیم بیشتر مضطرب شده، گرفتار احساسات بد و ناخواسته دیگری نیز می‌شویم. بنابراین گاهی اوقات بهترین روش این است که دست از کنترل اوضاع بردارید و مقاومت نکنید. تنها باید بپذیرید که مشکلات و ناراحتی‌های معمول زندگی زودگذر هستند و طی زمان برطرف می‌شوند و آن گاه رهایی از افسردگی آسان‌تر می‌شود.

بیزاری از احساس بد

در لحظات افسردگی معمولا افکاری مانند: «دارم دیوانه می‌شوم»، «این وضع هیچ وقت تمامی ندارد.»، «چرا نمی‌توانم مثل بقیه از زندگی لذت ببرم.» و «من خیلی بدبخت هستم» به سراغ‌مان می‌آید. ذهن‌مان شروع به افزودن احساسات منفی جدیدتری به احساسات بد قبلی می‌کند و بتدریج ترس از گرفتار ماندن در این افسردگی اوضاع را وخیم‌تر می‌کند. در واقع این ذهن فرد افسرده است که همه چیز را برایش مشکل و غیرقابل تحمل‌تر می‌کند. می‌توانید با یک آزمایش کوچک پی به صحت این موضوع ببرید. هر وقت موضوعی شما را ناراحت کرد، به آن بدون هیچ نوع دغدغه فکری نگاه کنید و هرگز آن را ارزیابی نکنید و اجازه دهید زمان آن را حل کند، سپس متوجه می‌شوید که آن موضوع ناراحت‌کننده چقدر راحت از کنارتان می‌گذرد و هرگز شما را به افسردگی نمی‌کشاند. با این روش دیگر بی‌جهت ذهن‌تان دچار آشوب و دلواپسی نمی‌شود. در حقیقت وقتی موضوعی بد با فرآیندهای ذهنی حمایت نشود بسرعت ضعیف می‌شود و دیگر توان افسرده‌کردن شما را ندارد. بنابراین با افکار منفی، موضوع ناراحت‌کننده را تغذیه و نیرومند نکنید تا زودتر به آرامش برسید.

مقایسه نکنید

تعداد صفحات : 5

درباره ما
الو روانشناس با هدف ترويج بحث هاي روانشناسي و مشاوره فعاليت خود را از سال 89 اغاز نموده و تا كنون جزو برترين سايت هاي مشاوره و روانشناسي فارسي زبان ميباشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی