loading...
" اَلو روانشناس "
فرهاد فرخي بازدید : 201 یکشنبه 09 فروردین 1394 نظرات (0)
پزشکان تب را درجه حرارت دهانی بالای ۳۷٫۵ درجه سانتیگراد و درجه حرارت مقعدی بالای ۳۸ درجه تعریف می‌کند.

در اغلب موارد تب بالا در کودکان زیر ۵ سال منجر به تشنج می شود .

پزشکان تب را به عنوان زنگ خطر برای کودکان می دانند به طوری که حدود ۳تا ۵ درصد کودکان زیر ۵ سال به دنبال تب تشنج می کنند.

تشنج‌ ناشی‌ از تب‌ به‌ دنبال‌ افزایش‌ ناگهانی‌ دمای‌ بدن‌ شیرخواران‌ و کودکان‌ به‌ وجود می‌آیدکه در این‌ حالت‌ هوشیاری‌ کودک‌ تغییر پیدا می‌کند و انقباضات‌ ناگهانی‌ و غیر قابل‌ کنترلی‌ در عضلات‌ وی‌ پدید می‌آید.

کودکان زیر ۵ سال ، به ویژه کودکان ۶ ماهه تا ۳ ساله مستعد تب تشنج دار هستند و زمانی بروز می کندکه درجه حرارت مقعدی این کودکان ۴۰ یا بالاتر باشد .



با توجه به شیوع تب و تشنج در کودکان و اینکه اکثر والدین اولین کسانی هستند که با آن مواجه می شوند داشتن اطلاعات در مورد اقدامات درمانی اورژانس در این موارد جهت پدرها و مادرها ضروری است.

حدود ۹۹ درصد تب و تشنج در کودکان خودبه خود متوقف می شود و معمولا کمتر از ۵ دقیقه کنترل می شود ولی با این حال رعایت اقدامات اولیه اصول بهداشتی توسط والدین و مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانی ضروری است .


علایم تشنج چیست؟
فرهاد فرخي بازدید : 287 دوشنبه 10 آذر 1393 نظرات (0)
دندان قروچه(بروکسیسم)

وقتی کودکی بطور مداوم دندانهایش را بروی هم می فشارد یا می ساید، دچار عادتی شده است که آن را دندان قروچه(بروکسیسم) می نامند.


والدین نباید این حالت را فقط یک عادت آزاردهنده محسوب کنند، زیرا ممکن است با گذشت زمان تاثیرات جدی روی دندان ها و فک ها ایجاد کند.

کودکی که شب ها دندانهایش را روی هم می فشارد درطول روز نیز این کار را انجام می دهد. برای ترک این عادت، بهتر است ابتدا در طول روز جلوی آن گرفته شود.

آرامش را تدریجی به کودک بیاموزید:

وقتی کودکی مضطرب و خسته است، ماهیچه های صورت و فک خود را منقبض می کند و دندانهایش را بهم می فشارد. دربرخی از کودکان این فشار دادن، به تدریج به ساییدن مداوم دندان ها منجر می شود. کودک این رفتار را تا از میان رفتن فشار روانی ادامه می دهد اما به تدریج رفتار یاد شده به شکل عادت درمی آید.

به کودک بیاموزید تا آرام شود.اگرچه او دچار انقباض ماهیچه های صورت است، ولی باید روش کسب آرامش را برای کل بدن فراگیرد.

با دندانپزشک مشورت کنید:
فرهاد فرخي بازدید : 215 دوشنبه 03 آذر 1393 نظرات (0)
نشانه های روانی ضعف اعتماد به نفس

افراد مبتلا به ضعف اعتماد به نفس معمولاً:

- مشوش و نگرانند.

- به خود اطمینان ندارند.



- احساس عدم لیاقت می کنند و در مشکلات خود غرق می شوند.

- خود را شکست خورده و بد شانس احساس مس کنند.

- نسبت به دیگران مشکوکند.

- به اندک بهانه ای احساس خطاکاری می کنند.

- حرص و طمع مال اندوزی دارند.

- نیاز شدید و بی پایان به پیروزی های مداوم و همه جانبه در زندگی دارند.

- معتقدند که همیشه حق با آنهاست.

- تصور می کنند که مجبورند همه ی توقعات دیگران را برآورده سازند.


فرهاد فرخي بازدید : 465 یکشنبه 15 آبان 1390 نظرات (0)

 

مترجم: مهتاب صفرزاده خسروشاهی

 

 

شايد اندکي پس از تولد، نيش زدن دندانها، اولين مشکل جدي والدين باشد، چرا که نوزاد با تحولات رفتاري ـ جسمي چون تب، اسهال، آبريزش بيني و چشم، کج خلقي و... اين خبر را به والدينش مژده مي دهد! تشابه علايم سرماخوردگي با علايم روييدن دندان ها يکي ديگر از مشکلاتي است که والدين با آن روبه رو هستند و در بسياري موارد نيز زماني که والدين سرگرم درمان به اصطلاح سرماخوردگي نوزادشان هستند؛ به ناگاه مرواريد کوچکي را در دهان فرزندشان مي يابند! آن چه در پي مي خوانيد، نگاهي است به علايم روييدن دندان در نوزادان و نحوه مراقبت از دندان هاي شيــــري.


نيــــش زدن دنـــدان و مشکــــــلات آن

بعضي از نوزادان با دندان متولد مي شوند و در بعضي نيز اولين دندان شيري حدود ۶ ماهگي نيش زده و در گروهي ديگر، تا حدود يک سالگي دنداني ديده نمي شود؛ که اين تفاوت به مسايل مختلفي چون مسايل ژنتيکي، تغذيه مادر و... مرتبط است. گرچه همان طور که گفتيم، سن نيش زدن دندان متفاوت است، اما در اغلب نوزادان حداکثر تا سن دو تا دو و نيم سالگي، دندان هاي شيري کامل شده و با ورود به سن ۶ سالگي، اولين دندان دائمي، ظاهر مي شود.نيش زدن دندان با علايمي چون تب- خفيف يا شديد- بدخلقي، بي اشتهايي، گريه کردن؛ بي خوابي و بيدار شدن هاي مکرر همراه با گريه، آبريزش بيني و آب دهان، اسهال و حالت هايي شبيه به سرما خوردگي و... همراه است. اين علايم گاه چنان شبيه به سرما خوردگي است که والدين براي جلوگيري از شدت يافتن علايم، درمان دارويي را آغاز مي کنند. اما با توجه به تشابه علايم نيش زدن دندان و سرماخوردگي، لازم است تا پيش از هر اقدامي با پزشک مشورت کرد؛ چرا که مصرف بعضي از داروها، به رشد دندان ها آسيب جدي وارد مي کند. علاوه بر علايمي که برشمرديم، قرمز شدن و تورم لثه ها عاملي جهت کلافگي نوزاد و شدت گرفتن ناآرامي ها و گريه کودک است.يکي از علايمي که کودک به صورت ناخودآگاه از خود بروز مي دهد، جويدن انگشتان است که اين خود راهي براي آگاهي والدين از نيش زدن دندان هاي کودک است

فرهاد فرخي بازدید : 439 پنجشنبه 07 مهر 1390 نظرات (0)
آهن از عناصر ضروری برای بدن انسان است و نقش مهمی در اکسیژن رسانی و تکامل مغز دارد. با این حال اغلب کودکان در معرض خطر فقر آهن قرار دارند، زیرا نیاز آنها به آهن اغلب بیشتر از مقدار آهن موجود در غذای روزانه است و این مساله آنها را در معرض کم خونی ناشی از فقر آهن قرار می‌دهد که می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد.

 

تعداد صفحات : 2

درباره ما
الو روانشناس با هدف ترويج بحث هاي روانشناسي و مشاوره فعاليت خود را از سال 89 اغاز نموده و تا كنون جزو برترين سايت هاي مشاوره و روانشناسي فارسي زبان ميباشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی