loading...
" اَلو روانشناس "
فرهاد فرخي بازدید : 81 چهارشنبه 04 دی 1398 نظرات (0)

بلوغ طبیعی دوره‌ای است که طی آن صفات ثانویه جنسی به‌وجود می‌آیند و فرد توان باروری پیدا می‌کند.تغییرات فیزیکی در دوران بلوغ، نتیجه‌ مستقیم یا غیرمستقیم بلوغ غده هیپوتالاموس در دستگاه عصبی مرکزی، تحریک اعضای جنسی و ترشح هورمون‌های جنسی است.

فرهاد فرخي بازدید : 261 پنجشنبه 08 اسفند 1392 نظرات (0)
ممکن است نوجوان شما با تشخیص اینکه چه احساسی دارد مشکل داشته باشد یعنی اینکه نداند که الان در حال تجربه چه احساس و هیجانی است و در برابر بروز این هیجان مثبت یا منفی، چه واکنشی باید نشان دهد تا منطقی باشد. احتمالا شما می دانید که چه زمانی او...

دوره نوجوانی یکی از دوره های حساس زندگی انسان تلقی می گردد.این دوره نقش بسزائی در تکوین شخصیت فرد دارد.نوجوانی دوره انتقال از وابستگی کودکی به استقلال ومسئولیت پذیری نوجوان می باشد.بازنگری وبازسازی ارتباط با والدین،بزرگسالان وجامعه از یک سو وبازشناسی وبازسازی فرد به عنوان یک فرد مستقل از دیگر سو دو مساله اصلی دوره نوجوانی می باشد.
میلر نیوتون دوره نوجوانی را دوره فرایندهای رشدی انتقال از کودکی به بزرگسالی می داند.این فرایندها جنبه های گوناگونی دارند که عبارتند از:

** رشد ونمو سازمان عصبی مغز که نمود آن در تحول فرایندهای شناختی،عاطفی و رفتاری مشاهده می شود.

** رشد فیزیکی که شامل رشد اندامهای بدنی وتغییر در نیمرخ جسمی می باشد.

** رشد نظام جنسی یا تولید مثل که شامل رشد جسمی و رفتاری می باشد.

** رشد احساس خود به عنوان یک بزرگسال یا انسان مستقل وخود راهبر(مدیریت هیجانات)

** کسب موقعیت بزرگسالی در گروه اجتماعی یا فرهنگ

** رشد کنترل رفتاری خود در تعامل با جامعه




فرهاد فرخي بازدید : 279 پنجشنبه 30 آبان 1392 نظرات (0)

تفکر انتزاعی در دوران نوجوانی رشد می کند و عواطف در او شدت پیدا می کند. گاهی به دلایلی به سمت تخیل گرایی مفرط پیش می رود، با تدابیر لازم او را در مسیر درست تربیت قرار دهیم تا از تفکر انتزاعی در جهت پرورش استعدادهایش بهره مند شود.
تخیل و خیال پردازی لازمه خلاقیت و بروز نوآوری است. اما افراط در تخیل، برای نوجوان مضر است. در دوران نوجوانی بویژه سنین 15 تا 18 سالگی فرد از لحاظ عاطفی در موقعیت ظاهر شدن عواطف انتزاعی قرار می گیرد ؛ یعنی موضوع عواطف غالباً مسایل معنوی یا انتزاعی می باشد. مانند فداکاری، دفاع از مظلوم است. Migna.ir

در صورتی که نوجوان در دنیای واقعی در بر خورد با واقعیات دچار شکستهای مکرر شود و نتواند به نحوه احسن از تواناییها و قابلیتهای خود استفاده کند و آن طور که باید، مورد توجه قرار نگیرید. یعنی نتواند ابراز وجود داشته باشد. در حالت نگرانی و بیمناکی مداوم باشد، آرام آرام به سمت تخیل گرایی مفرط و در خود خزیدن پیش می رود. یعنی با تخیلات می خواهد سپری در برابر مشکلات آزار دهنده ایجاد کند و خود را ایمن کند. اینجاست که باید به او کمک کرد و او را از تخیل گرایی مفرط نجات داد.

 

برای تغییر رفتار نوجوان راهکارهای زیر را انجام دهید

 

 

فرهاد فرخي بازدید : 225 سه شنبه 28 آبان 1392 نظرات (0)

مامان ها معمولا بیشتر با دخترانشان صحبت می کنند. در نتیجه، به طورکلی پسرها دیرتر صحبت کردن را یاد می گیرند و قدرت کلامی پایین تری از دخترها دارند.
ابراز احساسات و هیجانات، صحبت کردن درباره مسائل و مشکلات، توانایی برقراری ارتباط قوی با دیگران و... از جمله مسائل تربیتی حساس و ظریفی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند.

معمولا پسرها با مادران خود راحت ارتباط برقرار کرده و از مسائل و مشکلاتشان می گویند. اگر شما هم از آن دسته مادران هستید که در مورد تربیت و پرورش فرزند پسر خود احساس نگرانی می کنید این مطلب را بخوانید.

 بیش از حد از او انتقاد نکنید.
پسر کوچولوی شما در برابر انتقادها بسیار حساس است؛ خصوصا در مورد مسایلی که به رفتارش مربوط می شود. کارهای نادرست و بد را به او خاطر نشان کنید اما افراطی رفتار نکنید. به عنوان مثال از گفتن جملاتی مانند «خواهر کوچولوی تو هیچ وقت از این کارها نمی کند! تو مامان را کلافه و خجالت زده می کنی...» بپرهیزید.

 

 

فرهاد فرخي بازدید : 205 یکشنبه 26 آبان 1392 نظرات (0)

دوره نوجواني يکي از دوران حساس زندگي هر فرد است. پشت سر گذاشتن دوران کودکي و فاصله زماني مانده تا دوران بلوغ نوجوان را در موقعيتي حساس قرار مي دهد که اصلي ترين ويژگي آن بلاتکليفي است. طي دوران نوجواني فرد تلاش مي کند با تجربيات و اندوخته رواني که از دوران کودکي کسب کرده است، مقاصد و اهداف خود را مشخص و سپس براي آن برنامه ريزي کند.
 اما اين کار يک شبه انجام نمي شود و نوجوان بارها از اين شاخه به آن شاخه مي پرد، تجربيات مختلف کسب مي کند تا دقيقا بفهمد چه مي خواهد.روان شناسان بر اهميت دوران نوجواني و لزوم کسب اعتماد به نفس و تجربيات متعدد و هويت يابي در اين سنين تاکيد مي کنند و از والدين مي خواهند امکان کسب تجربيات مختلف را براي نوجوانان فراهم کنند.


هويت، اصل مهم
فرد در طول دوره نوجواني به دنبال کسب هويت است؛ نوجوان در وراي تمام کارها، فعاليت ها، جست و جو و اکتشافش در محيط پيرامون تلاش مي کند به اين ۲ سوال پاسخ بدهد من کيستم و چه مي کنم؟ فرد در سنين نوجواني شمايل و انگاره اي از خود در ذهن دارد که طي سال هاي بعد در دوران تحصيل و کار و زندگي به آن شکل مي دهد.

 

 

تعداد صفحات : 6

درباره ما
الو روانشناس با هدف ترويج بحث هاي روانشناسي و مشاوره فعاليت خود را از سال 89 اغاز نموده و تا كنون جزو برترين سايت هاي مشاوره و روانشناسي فارسي زبان ميباشد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی